English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

ФМВ та ФКНТ розроблять спільні міжгалузеві освітні програми для магістрів

ФМВ та ФКНТ розроблять спільні міжгалузеві освітні програми для магістрів
На Факультеті міжнародних відносин відбулась робоча зустріч  декана ФМВ Юрія Волошин з виконувачем обов’язків декана Факультету комп’ютерних наук та технологій Андрієм Фесенко.
Керівники факультетів обговорили перспективи та можливості створення спільних міжгалузевих освітніх програм на другому (магістерському) рівні вищої освіти.
Декан Юрій Волошин зауважив, що у сучасному цифровому світі важливою є реалізація нових міждисциплінарних освітніх програм та впровадження наукової, науково-технічної та науково-організаційної діяльності у сфері міжнародних відносин і новітніх технологій.
В.о. декана Факультету комп’ютерних наук та технологій Андрій Фесенко зазначив, що новітні технології, зокрема штучний інтелект та кібертехнології є серед пріоритетних напрямків навчальної стратегії факультету, тож створення нових міжгалузевих програм є вкрай важливим для подальшого розвитку освітньої траєкторії Національного авіаційного університету.
За результатами перемовин сторони домовилися підготувати та запровадити нові освітньо-професійні програми «Міжнародні комунікації та кібербезпека» та «Міжнародний бізнес та штучний інтелект» для другого (магістерського) рівня вищої освіти.
Створено робочу групу з розроблення нових міждисциплінарних ОПП, до складу якої увійшли заступники деканів та завідувачів профільних  кафедр від обох факультетів. Публічне обговорення нових міждисциплінарних освітньо-професійних програм для магістрів заплановано розпочати 1 жовтня 2024.
Навчання за міжгалузевими освітніми програмами підвищить конкурентоспроможність випускників університету, розширить можливості для подальшого працевлаштування та сприятиме кращому розумінню сучасних вимог ринку праці. Інтеграція таких програм дозволить студентам здобувати навички, які відповідають потребам не лише їх власної галузі, а й суміжних секторів економіки. Це сприятиме зростанню їх адаптивності та готовності до змін, що є ключовими якостями для успішної кар’єри в сучасному світі. Крім того, міжгалузеві програми сприятимуть розвитку міждисциплінарного мислення, що важливо для інновацій та вирішення складних завдань, які часто зустрічаються на робочому місці.

Залишити відповідь