English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

НАУ відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні 

НАУ відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні 

Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Хонг Тхач відвідав Національний авіаційний університет.

Гостя зустрічали проректорка з міжнародного співробітництва і освіти Ірина Зарубінська та декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин. Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні розповіли про освітньо-наукову та міжнародну діяльність університету, ознайомили з матеріально-технічною і навчальною базою. Сторони обговорили можливі шляхи співпраці в галузях освіти, науки та культури НАУ з Посольством Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні.

Також Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Хонг Тхач відвідав Факультет міжнародних відносин. Він зустрівся зі студентами ФМВ та розповів про відносини між Україною та В’єтнамом, зазначивши, що головним завданням Посольства є підтримка та співпраця між обома країнами.

Як зауважив Нгуєн Хонг Тхач, довкілля В’єтнаму досі страждає від наслідків бойових дій. Країна пам’ятає та цінує допомогу України, тож безапеляційно підтримує нас у боротьбі з російським терором і готова спрямувати в Україну своїх спеціалістів. Посол продекламував поезію Тараса Шевченка «Якби зострілися ми знову» українською мовою, а потім в’єтнамською у власному перекладі, продемонструвавши тим самим глибокі культурні зв’язки між країнами.

Посол наголосив, що готовий допомогти українським студентам адаптуватися та навчатися у в’єтнамських університетах. Він зазначив, що розвиток мобільності студентів та педагогічних працівників має стати ще однією складовою у співпраці між Україною та В’єтнамом у сфері освіти.

Студенти поставили гостю ряд питань, що викликали жваве обговорення, зокрема, щодо академічної мобільності, програм обміну студентів та професорсько-викладацького складу, можливостей стажування у Посольстві В’єтнаму.

Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Хонг Тхач відвідав Музей історії НАУ та навчальний ангар університету. Посол залишив на згадку підпис у книзі Почесних гостей Національного авіаційного університету.

Залишити відповідь