English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Факультет міжнародних відносин налагоджує співпрацю з університетами Узбекистану

Факультет міжнародних відносин налагоджує співпрацю з університетами Узбекистану

Декан факультету міжнародних відносин Юрій Волошин відвідав з робочим візитом  Республіку Узбекистан за запрошенням «Центру публічно-правових досліджень Республіки Узбекистан».

Візит Юрія Волошина розпочався з зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Узбекистан Миколою Дорошенком. Було обговорено подальшу співпрацю з Посольством України в Узбекистані щодо розвитку наукового й освітнього співробітництва між країнами, зокрема,  академічної мобільності студентів та викладачів з  університетами Узбекистану.

Юрій Волошин зустрівся з регіональним уповноваженим представником Фонду ім. Конрада Аденауера по Центральній Азії Ронні Дірк Хайне. Під час переговорів обговорювались питання запровадження спільних проєктів, реалізації міжнародних грантових програм, проведення конференцій, семінарів, симпозіумів.

Декан ФМВ взяв участь у міждисциплінарному науково-практичному заході з міжнародною участю Представництва Фонду ім. Конрада Аденауера в Республіці Узбекистан – міждисциплінарній подіум-дискусії «Економічні перетворення та адміністративні реформи в Узбекистані: загальні висновки трансформаційних досліджень питань пострадянського розвитку у публічно-правовій сфері» (м. Ташкент, Республіка Узбекистан).

Також Юрій Волошин провів зустріч з директором «Центру публічно-правових досліджень» Республіки Узбекистан Азаматом Егамбердиєвим та взяв участь у міждисциплінарній науково-практичній конференції з міжнародною участю «Суспільне добро і публічний інтерес» (м. Самарканд, Республіка Узбекистан).

Під час візиту до Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях» Юрій Волошин зустрівся з першим проректором з інтернаціоналізації та стратегічного розвитку Жулібой Елтазаровим. Сторони обговорили питання науково-технічного співробітництва університетів та гармонізації освітніх програм в рамках споріднених спеціальностей.

Досягнуто домовленостей щодо підготовки проєкту Меморандуму про співробітництво, який підпишуть під час зустрічі ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький та ректор Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях»,  заступник Прем’єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністр туризму та спорту Республіки Узбекистан Азіз Абдухакімов.



Залишити відповідь