English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ завершили навчання на онлайн-курсі «Техніка мовлення в ефірних ЗМІ»

Студенти ФМВ завершили навчання на онлайн-курсі «Техніка мовлення в ефірних ЗМІ»

Студенти кафедри журналістики та кафедри реклами і зв՚язків з громадськістю ФМВ завершили навчання на онлайн-курсі «Техніка мовлення в ефірних ЗМІ». Організатор – громадське об’єднання «Платформа студентської журналістики». Онлайн-курс проводила журналістка, телеведуча і кураторка курсу Наталія Малиновська.
Курс складався з семи занять під час яких було розглянуто такі теми: «Дихання та його види», «Мовний апарат», «Вимова голосних та приголосних звуків», «Інтонація та її види».
Учасники курсу засвоїли теоретичні поняття фонаційного дихання, роботи голосового та мовного апарату, постановки голосу, складових постановки мовлення (артикуляції, орфоепії, дикції) та навчилися володіти правильним диханням, орфоепією, чіткою дикцією та правильним вибором інтонації для начитування текстів різних жанрів. Студенти ФМВ виконували різноманітні завдання, які допомогли покращити їх вимову та стануть корисними помічниками у подальшій діяльності.
Підсумковим етапом курсу був залік, під час якого кожен учасник мав прочитати уривок художнього тексту з урахуванням правильного дихання, вимови звуків та інтонації. Наталія Малиновська проаналізувала усі помилки та допомогла зробити начитку професійною. Усі студенти ФМВ отримали сертифікати про закінчення курсу.
Курс «Техніка усного мовлення в ефірних ЗМІ» дав змогу студентам ФМВ отримати необхідні навички та засвоїти знання, що будуть важливими у їх подальшій професійній діяльності.

Залишити відповідь