English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ відвідали дипломатичний брифінг для іноземних представництв акредитованих в Україні

Студенти ФМВ відвідали дипломатичний брифінг для іноземних представництв акредитованих в Україні

30.09.2024

Студенти Факультету міжнародних відносин разом з доцентом кафедри соціології та політичних наук Валентином Гладких відвідали дипломатичний брифінг для іноземних представництв, акредитованих в Україні. Організатор – аналітичний центр «Обʼєднана Україна».

На  брифінгу «Сценарії української перемоги» експерти центру «Об’єднана Україна», до якого входить доцент ФМВ Валентин Гладких, презентували іноземним дипломатам доробок центру — дослідження щодо можливих шляхів та сценаріїв встановлення миру, чинників, які впливають на розвиток ситуації. У заході взяли участь представники низки посольств, представництв та офісів програм міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Ймовірні сценарії розглядали в контексті анонсованого українською владою оновленого плану перемоги України, який обговорюватимуть із партнерами на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2024 року. Іноземні учасники мали можливість поставити запитання експертам АЦ «Обʼєднана Україна» та взяли активну участь в обговоренні представленої візії можливого закінчення війни.

Студенти ФМВ мали можливість спостерігати за обговоренням  актуальних питань зовнішньої політики України, зокрема, щодо сценаріїв завершення війни, розвʼязаної росією проти України. Участь у подібних заходах сприяє формуванню професійних якостей майбутніх фахівців.

Залишити відповідь