English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Розширене засідання Вченої ради Факультету міжнародних відносин  за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського

Розширене засідання Вченої ради Факультету міжнародних відносин  за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського
SONY DSC

На засіданні Вченої ради Факультету міжнародних відносин  відбулась відкрита лекція Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського. Тема лекції «Особливості відносин між Ізраїлем та Україною за 30 років дипломатичних відносин між країнами. Ізраїль як центр технологічних рішень у світі».

Цей захід став можливим завдяки досягнутим домовленостям про співпрацю під час зустрічі ректора Національного авіаційного університету Максима Луцького та Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського.

Під час лекції Міхаель Бродський зауважив, що «наші країни доповнюють одна одну. У нас спільна культура, видатні ізраїльтяни, серед яких  Голда Меїр та Володимир Жаботинський, які створювали та розбудовували  державу Ізраїль, народилися в Україні».

Він зазначив, що Ізраїль зацікавлений у співпраці з Національним авіаційним університетом   щодо   освітнього та науково-технічного співробітництва. Він розповів про можливості отримати освіту в Ізраїлі та особливостях навчання на магістратурі. Міхаель Бродський запросив студентів-міжнародників долучитися до грантових програм, що передбачають спільні дослідження історії обох країн.

Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні підтримав ініціативу декана факультету Юрія Волошина щодо вивчення на ФМВ івриту, як другої іноземної мови. Він зазначив, що «ми готові сприяти у підготовці фахівців на вашому факультеті та з задоволенням допоможемо з викладачами».

По завершенні лекції відбулась жвава дискусія, під час якої пан Посол відповів на численні запитання студентів про перспективи ізраїльсько-українських відносин,  навчання українських студентів в ізраїльських університетах, найпопулярніші професії в Ізраїлі, розвиток ІТ-технологій, інвестицій ізраїльських бізнесменів та поділився власним досвідом як подолати шлях від випускника університету до Посла.

SONY DSC

Залишити відповідь