English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Представники ФМВ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Міжнародне право на зламі епох»

Представники ФМВ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Міжнародне право на зламі епох»
Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Роман Максимович та професор кафедри Нуруллаєв Ількін взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Міжнародне право на зламі епох». Захід, що відбувся у Львівському національному університеті імені Івана Франка, присвячений 30-річчю Української асоціації міжнародного права.
 Участь у конференції взяли представники провідних науково-освітніх установ України та світу, судді Європейського Суду, представники Європейської асоціації міжнародного права, Американської спілки міжнародного права, юристи, дипломати та дослідники міжнародного права.
У форматі відеозвернення учасників заходу привітав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. З вітальним словом виступили президент Американської спілки міжнародного права Грегорі Шеффер, декан юридичного факультету Вільнюського університету Шинкунас Гарольдас та Суддя Європейського суду з прав людини Латіф Гусейнов.
Представники ФМВ долучилися до роботи у панельних дискусіях: «Наука і викладання міжнародного права», «Міжнародне право під час та після війни», «Вступ України в Європейський Союз та НАТО: правові механізми та інструменти забезпечення безпеки і відновлення держави». Учасники поділилися власними думками та напрацюваннями стосовно розвитку української правової системи в контексті євроінтеграційних процесів, шукали шляхи вирішення актуальних питань становлення юридичної освіти і наближення методик викладання права в Україні, відповідно до вимог ЄС.
Окрему увагу учасники конференції зосередили на обговоренні інструментів міжнародного права, які впливають на перебіг повномасштабної війни в Україні, та їхнього подальшого застосування з метою повоєнної відбудови держави після перемоги.

Залишити відповідь