English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-лекція члена ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів для студентів ФМВ

Онлайн-лекція члена ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів для студентів ФМВ

Член ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів  та старший радник з питань медіа Internews Network Олег Хоменок провів онлайн-лекцію для студентів-журналістів Факультету міжнародних відносин у межах навчального процесу з дисципліни «Міжнародна журналістика». Організатор заходу – доцент кафедри журналістики ФМВ Марія Лашкина.

Спікер поділився 25-річним досвідом у журналістиці та розповів про специфіку роботи журналістів-розслідувачів, які об’єдналися заради того, щоб викрити корупцію, дізнатися правду та підтримати українське суспільство.

Олег Хоменок розповів про доступ до персональних даних у кожній країні світу, про небезпеки й труднощі професії журналістів-розслідувачів та важливість міжнародної співпраці журналістів, які займаються розслідуваннями. Лектор поділився своїми напрацюваннями де шукати інформацію для початку розслідування, як сформулювати гіпотезу, скласти досьє, систематизувати інформацію та перевірити факти.

Також спікер звернув увагу студентів на проблеми, з якими стикаються в міжнародній журналістиці, а саме:  проблему  комунікації та аналізу документів іноземною мовою. Олег Хоменок навів приклади роботи з матеріалами досвідчених журналістів, які не змогли якісно перекласти документи або перевірити вже готовий переклад, що надалі могло б призвести до фатальних помилок.  Тож для себе студенти зробили висновок, що для журналіста-міжнародника необхідно володіти декількома іноземними мовами на високому рівні.

На завершення лекції спікер відповів на численні питання студентів, що стосувалися резонансних справ журналістів-розслідувачів, медіаосвіти та  журналістики даних.

Проведення подібних заходів надзвичайно цікаві й корисні для студентів, сприяють формуванню уявлень про роботу журналіста та підвищенню інтересу до майбутньої  професійної  діяльності  здобувачів  вищої освіти.

Залишити відповідь