English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Узбекистан

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Узбекистан

Відбулась онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Узбекистан Миколою Дорошенком зі студентами та викладачами Факультету міжнародних відносин.

Декан Юрій Волошин представив спікера та зазначив, що він «Посол-легенда, який має значний досвід роботи в дипломатичній службі, зокрема, у 2014-2015 роках був Послом з особливих доручень МЗС України; у 2015-2017 – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Киргизькій Республіці. Микола Дорошенко працював на посаді  заступника директора Департаменту міжнародної безпеки МЗС України та  заступника директора Департаменту протидії загрозам з боку Російської Федерації МЗС України.  Також Посол займався науково-педагогічною діяльністю, певний час був проректором з міжнародного співробітництва Національного університету державної податкової служби України».

Юрій Волошин подякував Послу за співпрацю та зазначив, що «на сьогодні вже досягнуто домовленостей щодо підготовки проєкту Меморандуму про співробітництво, який підпишуть під час зустрічі ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький та ректор Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях»,  заступник Прем’єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністр туризму та спорту Республіки Узбекистан Азіз Абдухакімов. Тож факультет має великі плани щодо співробітництва з університетами Узбекистану та сподівається на підтримку Посольства».

Микола Дорошенко прочитав лекцію «Стан та перспективи співробітництва України та Республіки Узбекистан». Під час якої розповів про Центральну Азію та можливості співпраці з цим регіоном. «Центральна Азія – особливий регіон. Президент України підписав Стратегію зовнішньополітичної діяльності України, яка, зокрема, передбачає налагодження співробітництва з Центральною Азією. Ми маємо показати сучасну Україну, яка не дивлячись на кризи, розвивається і може запропонувати Узбекистану багато послуг, включаючи технології, промислове виробництво, послуги в аграрному секторі».

Микола Петрович зазначив, що в Узбекистані є великий попит на отримання освіти в Україні. Він наголосив, що потрібно подумати над організацією нульових курсів для випускників шкіл Узбекистану, щоб вони могли опанувати українську мову для подальшого навчання в НАУ.

Також Микола Дорошенко зазначив, що готовий запросити на стажування в Посольство студентів-міжнародників. «Це гарний досвід для молодого покоління, вони зможуть відчути колорит країни, взяти безпосередню участь в роботі Посольства України в Узбекистані».

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Узбекистан Микола Дорошенко відповів на питання викладачів та студентів факультету, що стосувались відносин України та Узбекистану, подій в Казахстані, ситуації в Афганістані.

На завершення зустрічі Посол зазначив, що «отримав задоволення від спілкування та відчув ніби знову повернувся в лекційну аудиторію». Він також запросив студентів та викладачів долучитися до участі в українсько-узбецькому бізнес-форумі, що заплановано провести в Ташкенті в квітні цього року.

Залишити відповідь