English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

На ФМВ проведено інтерактив «Моделювання діяльності німецького Бундестагу: Парламентська демократія в Федеративній Республіці Німеччина»

На ФМВ проведено інтерактив «Моделювання діяльності німецького Бундестагу: Парламентська демократія в Федеративній Республіці Німеччина»

Студенти Факультету міжнародних відносин взяли участь в інтерактиві «Моделювання діяльності німецького Бундестагу: Парламентська демократія в Федеративній Республіці Німеччина». Організатори та модератори заходу – представниці ініціативи «Посли європейської молоді», що діє на базі Регіональної комунікаційної програми «Східне сусідство ЄС» («EU NEIGHBOURS east»).

Відкрили захід проректорка НАУ Марина  Петченко та декан факультету Юрій Волошин, які зазначили, що проведення подібних ініціатив є гарною можливістю отримати нові знання та усвідомити важливість знаходження міжпартійного консенсусу для демократії.

Представниця ініціативи «Посли європейської молоді» Наталія Баліцька розповіла про свою організацію, засади на яких ґрунтується їх робота та закликали студентство  долучатися до заходів, що вони проводять з метою поглиблення знань про роботу ЄС.

Під час інтерактиву студенти ФМВ перевтілилися в німецьких парламентарів та парламентарок  задля ухвалення важливого для України законопроєкту. Темою пленарних засідань імпровізованого Бундестагу стало збільшення постачання озброєння Німеччини в України, що є вкрай актуальним питанням. Студенти, які були поділені на групи,  дискутували, захищаючи інтереси партій, представниками яких вони виступали.

Завдяки проведеному інтерактиву студенти факультету отримали нові знання про роботу німецького Бундестагу та німецький партійний ландшафт, на власному досвіді пізнати процес законотворення Німеччини та шанс долучитися до процесу творення німецької демократії.

Залишити відповідь