English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Відбулася зустріч завідувача кафедри журналістики ФМВ В’ячеслава Васильченка зі студентами Київського університету імені Бориса Грінченка

Відбулася зустріч завідувача кафедри журналістики ФМВ В’ячеслава Васильченка зі студентами Київського університету імені Бориса Грінченка

Завідувач кафедри журналістики ФМВ НАУ В’ячеслав Васильченко зустрівся зі студентами факультету української філології, культури і мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка.

Він розповів студентам про спеціальність «журналістика» Факультету міжнародних відносин та провів з ними форсайт-сесію “Мова – це кордон: чи шкідливі запозичення і як взаємодіють різні мови”. Своєрідний мозковий штурм дозволив студентам зрозуміти плюси і мінуси іншомовних слів, запозичень у нашій мові.

В’ячеслав Васильченко разом зі студентами обговорював основні тенденції розвитку сучасної лексики, моду на певні слова, репутацію нашої та інших мов. Однак жвавий інтерес, безумовно, викликала літературна й журналістська діяльність В’ячеслава Миколайовича і його рекомендації, поради філологам-початківцям і щодо написання матеріалів, і щодо знаходження часу для всього.  Спрогнозували, що в майбутньому в нашій мові буде баланс між іншомовними та українськими словами. Усі разом дійшли висновку, що невдовзі на нас чекає Перемога, бо, як зазначив В’ячеслав Васильченко: «Українці – це переможці, вони завжди перемагають, а якщо поки не перемагають, то це хіба що взяли невеличку паузу».

Залишити відповідь