English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Викладач ФМВ став ведучим фіналу Melodifestivalen (Стокгольм, Швеція)

Викладач  ФМВ став ведучим фіналу Melodifestivalen (Стокгольм, Швеція)

Викладач кафедри журналістики Факультету міжнародних відносин, журналіст та радіоведучий Володимир Бірюков став ведучим фіналу Melodifestivalen під час якого Швеція щорічно обирає свого представника на пісенний конкурс Євробачення.

З моменту заснування Melodifestivalen всі організаційні аспекти конкурсу завжди контролювалися виключно шведською командою. Однак цього року оргкомітетом було прийнято рішення вперше доручити проведення урочистостей з відкриття та закриття конкурсу, а також модерування пресконференції за участі цьогорічних учасників шведського відбору та представників Євробачення з інших країн – ведучому з України. Спеціальним гостем Melodifest WKND став український журналіст та волонтер Володимир Бірюков — він працював на трьох майданчика фестивалю з 6 по 9 березня.

Одним із головних завдань Володимира Бірюкова стала промова про важливість підтримки України західними партнерами та країнами Євросоюзу, яку він оголосив зі сцени під час заходу. «Останнім часом у суспільстві лунала думка про те, що Євробачення для України неактуальне і нам варто припинити взагалі говорити про цей конкурс, але я з цим не згодний. Адже для України це ще один шанс достукатись до мільйонів людей не через новини, а через їхні емоції. Тим більше щороку Melodifestivalen допомагає українцям не тільки словами, а й вагомими грошовими внесками. Тому для мене було великою честю отримати це запрошення і стати одним з ведучих заходів Нацвідбору у Швеції», — зазначив Володимир Бірюков.

Конкурс проводиться в Швеції з 1958 року і за показниками національного мовника є найбільш популярною програмою країни за рейтингами глядацької аудиторії (конкурс одночасно транслюють по національному телебаченню, радіо та на інтернет-ресурсах, де його дивляться 70% населення Швеції).

Залишити відповідь