English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Стажування викладачів ФМВ у Європейській організації публічного права

Стажування викладачів ФМВ у Європейській організації публічного права

Викладачі кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Факультету міжнародних відносин Дар’я Кібець-Пашутіна та Марина Головатенко проходять стажування у Європейській організації публічного права (Афіни, Греція). Стажування стало можливим завдяки підписаній Угоді про співробітництво між Національним авіаційним університетом та Європейською організацією публічного права (EPLO).

Викладачі взяли участь у проєкті EPLO «Війна в Україні та гуманітарна криза у Європі». За результатами науково-дослідної роботи готуються до публікації матеріали про сучасні проблеми захисту прав людини у воєнний час у періодичному виданні організації «Central and Eastern Legal Studies».

Європейська організація публічного права – авторитетна міжнародна організація, якій надано статус спостерігача в Генеральній Асамблеї ООН, Всесвітній організації інтелектуальної власності, Європейській комісії у сфері регулювання публічно-правових відносин, Міжнародній організації праці та Міжнародній організації з міграції. Також Європейська організація публічного права постійно консультує ПАРЄ, Венеціанську комісію, Європейський Суд з прав людини.

Стажування в такій поважній організації забезпечить покращення методики підготовки майбутніх юристів на факультеті та  допоможе вдосконалити проведення досліджень у сфері права з урахуванням принципів і стандартів Європейського Союзу.

Залишити відповідь