English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Робоча поїздка декана ФМВ до Республіки Албанія

Робоча поїздка декана ФМВ до Республіки Албанія

Декан ФМВ Юрій Волошин у складі делегації НАУ здійснив робочу поїздку до Республіки Албанія.

Члени делегації на чолі з ректором НАУ Максимом Луцьким відвідали Політехнічний університет міста Тирана. У зустрічі з ректоратом Політехнічного університету міста Тирана взяв  участь Посол України в Албанії Володимир Шкуров. Сторони розглянули можливість розробки та реалізації програм академічної мобільності студентів та викладачів обох вищих закладів освіти. Крім того, учасники обговорили гармонізацію освітніх програм різного рівня, навчально-наукове співробітництво між університетами в рамках споріднених спеціальностей, тощо.

Також Юрій Волошин у складі делегації відвідав Середземноморський університет. Після знайомства з освітньою базою та потенціалом університету  члени делегації провели зустріч з президентом Середземноморського університету, академіком, доктором економічних наук, тричі Міністром фінансів Республіки Албанія, депутатом Парламенту Албанії з 1991 року, Головою Парламентської комісії з економічних питань Албанії Анастасіосом Ангелісом. Діалог сторін був продуктивним та цікавим, оскільки величезний різноплановий досвід сторін допоміг знайти спільні рішення для розв’язання нагальних питань. Крім того, у зустрічі взяв участь ректор університету, професор Адріан Чівічі.
Говорили про реалізацію спільних освітніх програм, основною метою яких є підготовка кадрів на рівні бакалаврату та магістратури.

У рамках візиту відбулась зустріч членів делегації та Міністра освіти, спорту та молоді Албанії Евіс Куші. З албанської сторони у зустрічі взяли участь: Олтіон Румбуллаку – заступник міністра освіти і спорту та молоді Албанії; Заміра Джині – генеральний директор з питань політики та розвитку освіти, спорту та молоді Албанії. На зустрічі був присутній Посол України Володимир Шкуров. Ректор НАУ Максим Луцький передав Міністру освіти, спорту та молоді Албанії Евіс Куші вітальний адрес від Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, в якому висловлено глибоку повагу та запрошення відвідати Україну.

Окрім цього відбулась зустріч делегації НАУ з Головою Управління цивільної авіації Республіки Албанія Едлірою Края. Сторони обговорили перспективи співробітництва заради реалізації спільних планів. Зокрема, організації підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації спеціалістів авіаційно-космічної галузі. У Міносвіти Албанії заявили про підтримку спільних освітніх проектів з українськими ЗВО

За результатами візиту до Республіки Албанія підписано Угоди про співпрацю з Політехнічним університетом міста Тирана та з Середземноморським університетом Албанії, основною метою яких є співпраця у вирішенні завдань науково-технічного співробітництва, забезпечення якості освіти, підвищення ефективності навчальної на науково-дослідної роботи в університетах.

Завдяки цим домовленостям, студенти та викладачі ФМВ зможуть долучитися до системи академічної мобільності, матимуть можливість отримати подвійні дипломи та нові стимули для навчання й післядипломної сертифікації.

 

 

Залишити відповідь