English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Проведено вебінари «Як під час навчання не втрапити в халепу з плагіатом»

Проведено вебінари «Як під час навчання не втрапити в халепу з плагіатом»

Доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри реклами і зв’язків з громадськістю Факультету міжнародних відносин Олена Рижко провела серію вебінарів «Як під час навчання не втрапити в халепу з плагіатом» для студентів факультету.

Під час лекцій вона розповіла студентам що таке авторське право і чому в Інтернеті немає нічого «нічийного» та що таке академічна доброчесність і що вважається її порушенням.

Лекторка детально ознайомила учасників вебінарів з видами плагіату, а саме: класифікацією, способами вчинення плагіату, текстами з ознаками девіацій, «плагіатом ідей», «самоплагітом», технологіями плагіату, рерайтом, копіпастом, парафразом, компіляцією, фабрикацією та фальсифікацією. Вона звернула увагу на перенасиченість тексту цитатами та пояснила як правильно цитувати першоджерела.

Також Олена Рижко звернула увагу на плагіат в студентських роботах, розповіла про запобігання цього явища та навчила студентів працювати з джерелами, щоб не стати плагіатором, зокрема, пояснила як оформлювати покликання на джерела.

Просимо студентів пройти опитування, результати якого допоможуть скоригувати тематику наступних вебінарів, присвячених проблемі плагіату, а також розробити навчальний курс про плагіат і академічну доброчесність.

Залишити відповідь