English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Албанії

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Албанії

Відбулась онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Албанії Володимиром Анатолійовичем Шкуровим, під час якої він розповів про Албанію, роботу посольства та перспективи албано-українських стосунків.
Володимр Шкуров зазначив, що «Албанія дуже активно розвивається і вже має певний статус на міжнародній арені. У 2020 році Албанія головувала в Організації з безпеки і співпраці в Європі. І українське питання було серед основних пріоритетів  діяльності в ОБСЄ.   Хочу зазначити, що Албанія виступає за територіальну цілісність України і підтримує наші національні інтереси, зокрема, голосує за всі наші резолюції в ООН. Албанія дуже проамериканська країна і наразі планується створення на території Албанії енергетичного хабу, що передбачає будівництво терміналу з переробки зрідженого газу та транспортування газу для країн балканського регіону та європейських країн».
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Албанії зазначив, що українське посольство в Албанії з’явилось лише торік. «Ми вже почали співпрацювати з державними органами Албанії, з підприємцями та посольствами інших країн, наша договірно-правова база збільшується. Нещодавно підписано Меморандум про співпрацю між Торгово-промисловими палатами України і Албанії. Готуються меморандуми у сфері сільського господарства, міжнародних транспортних перевезень. Плануємо активну участь нашої країни в розбудові туристичної інфраструктури».
Володимир Шкуров зауважив, що «саме культурна дипломатія дає більше можливостей для співпраці, адже немає прив’язки до паперових домовленостей. Зараз я веду перемовини щодо організації виставки українських митців в парламенті Албанії, планую провести забіг українських спортсменів в Тирані».



Залишити відповідь