English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Налагоджено співпрацю з японськими університетами

Налагоджено співпрацю з японськими університетами

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин у складі делегації НАУ відвідав Японію з робочим візитом.

Члени делегації на чолі з ректором НАУ Максимом Луцьким зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським. Максим Луцький передав вітальний адрес від Міністерства освіти і науки України для Міністерства освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії.

Представники НАУ відвідали Університет Тойо, де навчаються за обміном студенти Факультету міжнародних відносин, та зустрілись з президенткою Університету Тойо Етсуко Ягучі.  На зустрічі також були присутні директор Центру глобальної освіти та обміну, віцепрезидент з міжнародних справ Казуо Такахаші, представники адміністрації та викладачі університету.

Керівництво Університету Тойо зазначило, що обмін студентами є важливим для обох університетів і висловили сподівання, що він допоможе у «створенні мирного майбутнього». За результатами зустрічі сторони підписали надважливу в умовах сьогодення комплексну угоду про обмін студентами та академічну співпрацю. Угода покликана сприяти зміцненню та поглибленню дружби між НАУ та Тойо, а також Україною і Японією.

Під час свого візиту до Японії делегація НАУ відвідала  Японську авіаційну академію, де зустрівся з її президентом Тадахіро Умедзава та віцепрезидентом Хіроші Ямамото. У зустрічі також взяли участь представники академії – директор департаменту авіаційної техніки Такеші Міямото, директор авіаційного обслуговування Казуюкі Івата, директор департаменту технологій аеропорту Хірокі Накаї та директор департаменту міжнародного авіаційного бізнесу Айко Міура.

Представники НАУ також відвідали Токійський столичний університет, який є державним дослідницьким університетом Японії. Гостей зустрічали президент Токійського столичного університету Такая Охаші та віцепрезиденти – Хідеакі Ямасіта, Казуші Тамано, Такаші Хотта, Масао Аябе, Фуміко Іто.

Сторони обговорили розробку та реалізацію програм академічної мобільності студентів та викладачів обох ЗВО, оскільки це є важливою складовою інтернаціоналізації вищих навчальних закладів України та Японії. Крім того, учасники розглянули можливості гармонізації освітніх програм різного рівня в рамках споріднених спеціальностей тощо. Також було досягнуто домовленостей, щодо співпраці у вирішенні завдань науково-технічного співробітництва, забезпечення якості освіти, підвищення ефективності навчальної та науково-дослідної роботи в університетах.

За результатами робочої поїздки налагоджено співпрацю з новими університетами Японії та покращено співробітництво з Університетом Тойо. Завдяки цим домовленостям, студенти та викладачі ФМВ зможуть долучитися до системи академічної мобільності, матимуть можливість отримати подвійні дипломи та нові стимули для навчання й післядипломної сертифікації.

Висловлюємо глибоку вдячність та повагу представникам посольства України в Японії й, особисто, Надзвичайному та Повноважному Послу України в Японії Сергію Корсунському за високий рівень організації робочого візиту делегації університету та сприяння у поглибленні співробітництва між закладами вищої освіти обох країн.

Залишити відповідь