English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Для студентів та викладачів ФМВ проведено вебінар «Плагіат і наука»

Для студентів та викладачів ФМВ проведено вебінар «Плагіат і наука»

Доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри реклами і зв’язків з громадськістю Факультету міжнародних відносин Олена Рижко провела вебінар «Плагіат і наука» для студентів та викладачів факультету.

Відкриваючи вебінар, декан ФМВ Юрій Волошин наголосив на важливості дотримання принципів академічної доброчесності, якими мають керуватися всі без виключення учасники освітнього процесу, як студенти, так і викладачі, задля забезпечення якості вищої освіти.

Під час лекції Олена Рижко розповіла про академічну доброчесність, види плагіату, відповідальність за плагіат та якими є найпоширеніші причини вдавання до плагіату в науковому світі. Вона ознайомила студентів з моделями вчинення плагіату та навела приклади деяких з цих моделей.

Велику увагу лекторка приділила питанням цитування у наукових роботах, пояснила за яких умов можна використовувати цитати у студентських роботах та поділилася алгоритмом цитування першоджерела. Вона розповіла про використання сигнальних фраз при цитуванні та технологічний прийом (парафраз), що передбачає передавання основного смислу чужого тексту власними словами.

На завершення зустрічі Олена Рижко з задоволенням відповіла на питання студентів та викладачів щодо уникнення плагіату в студентських роботах, відсотку оригінальності та самоплагіату.

Для тих хто не зміг потрапити на вебінар, пропонуємо переглянути  презентацію та відео з вебінару.

Проведення такого заходу сприятиме запобіганню виявлення академічного плагіату в роботах здобувачів вищої освіти  та наукових працях науково-педагогічних працівників факультету.

 




Залишити відповідь