English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Викладач кафедри іноземних мов ФМВ серед переможців премії Міжнародного конкурсу з написання тексту франкомовної пісні

Викладач кафедри іноземних мов ФМВ серед переможців премії Міжнародного конкурсу з написання тексту франкомовної пісні

Викладач кафедри іноземних мов Факультету міжнародних відносин Євгеній Мельник став лауреатом премії Міжнародного конкурсу з написання тексту франкомовної пісні Асоціації «Chansons sans frontières».

У конкурсі 2022 року на тему «Un monde inattendu» («Неочікуваний світ») взяли участь 923 тексти з 97 країн.  Євгеній Мельник представив великому журі вірш «Le Rêveur et l’Île lointaine» («Мрійник і далекий острів») в номінації «Поезія».

На церемонії вручення премій було зачитано звернення Євгенія Мельника: «На жаль, досі є ті, хто забуває чи не усвідомлює через свої економічні, політичні, геополітичні чи інші амбіції, що людське життя зокрема та виживання людства взагалі є першими цінностями, які потрібно відстоювати! Ми повинні нарешті зрозуміти і сказати собі раз і назавжди, що на цій планеті ми ніколи не зможемо побудувати свій добробут на марнотратстві, насильстві, мародерстві та руйнуванні, що ми всі відповідальні один за одного, що ми маємо інвестувати всі наші матеріальні та інтелектуальні ресурси у збереження та прикрашання нашого спільного дому… ».

Асоціація «Chansons sans frontières» («Пісні без кордонів») з 2005 року організує міжнародний конкурс з написання тексту франкомовної пісні, тематика якого висвітлює поняття свободи слова та прав людини. Партнерами Асоціації є Міністерство культури Франції, Міжнародна організація франкофонії, Регіональна рада Нормандії, мерія м. Кан, телевізійний канал TV5Monde, міжнародна установа Institut Français.   Організатори доручають професійним музикантам створити мелодію до тексту переможця конкурсу. Пісня виконується на церемонії вручення премій.

Залишити відповідь