English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ взяли участь в міжнародному онлайн-семінарі з питань прямої демократії в правовій державі

Студенти ФМВ взяли участь в міжнародному онлайн-семінарі з питань прямої демократії в правовій державі

Студенти Факультету міжнародних відносин взяли участь у стартовому онлайн-семінарі з питань прямої демократії в правовій державі за участі студентів з Німеччини, України та Казахстану. Захід відбувся у межах програми DAAD «Діалог Схід-Захід 2021» за участю Інституту східного права в Мюнхені і Університету Регенсбурга,  Казахського державного юридичного університету імені М.С. Нарікбаева та Факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету.

Основна увага була приділена питанням просування процесів демократизації і правової державності, а також розвитку громадянського суспільства. Також  учасники розглянули питання історії прямої демократії, її форми та нормативно-правову базу Німеччини, України та Казахстану.

Німецькі лектори професори Гербер Куппер та Герріт Манссен розповіли як така сильна конституційна держава, як Німеччина, справляється з феноменом народних ініціатив, які є проблемними з точки зору основних прав та чого інші держави, такі як Україна чи Казахстан, можуть навчитися від цього виклику для створення прямої демократії. Також студенти ФМВ мали змогу обговорити з професорами університетів країн-учасниць семінару питання «Брекзиту», реалізації прямої демократії в Україні та ЄС і з багатьох інших актуальних питань.

Захід буде продовжений у формі блок-семінарів у листопаді, на яких студенти зможуть  представити свої доповіді та презентації на обрану тему. За результатами успішної участі у всіх етапах семінару кожен студент одержить міжнародний сертифікат, виданий Інститутом східного права в Мюнхені та Університетом Регенсбурга.

 

Залишити відповідь