English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Початок співпраці з Вищою школою економіки Казахського державного юридичного університету

Початок співпраці з Вищою школою економіки Казахського державного юридичного університету

Представники Факультету міжнародних відносин провели робочу онлайн-зустріч з керівництвом Вищої школи економіки Казахського державного юридичного університету імені М.С. Нарікбаева (КазДЮУ). Зустріч організовано завдяки попереднім домовленостям ректора НАУ Максима Луцького під час робочого візиту до Казахстану та підписаного ним Договору про співпрацю з КазДЮУ.
Вищу школи економіки (ВШЕ) представляли: декан Саулє Кемелбаєва та віце-декан з бакалаврату Айжан Токтабаєва. Від Факультету міжнародних відносин у зустрічі взяли участь  заступник декана з міжнародного співробітництва і міжнародної діяльності Світлана Лобода; заступник декана з навчально-методичної роботи Катерина Сидоренко; завідувач кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій Ніна Ржевська та доцент кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу Інна Набок.
Саулє Кемелбаєва розповіла про діяльність Вищої школи економіки та наголосила, що вони прикладають всі зусилля для забезпечення високого рівня академічної якості та міжнародного визнання школи. Зокрема, навчання відбувається англійською мовою, щоб забезпечити конкурентоспроможність студентів ВШЕ на міжнародному рівні.
Світлана Лобода презентувала Факультет міжнародних відносин, розповіла про можливі напрями співпраці та зазначила, що факультет завжди готовий до співпраці з освітніми закладами Казахстану задля успішного освітнього процесу. Катерина Сидоренко ознайомила присутніх з освітньо-професійними програмами кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу та зазначила, що факультет готовий розглянути можливості подвійних дипломів з казахськими партнерами. Ніна Ржевська розповіла про кафедру міжнародних відносин, інформації та регіональних студій і запропонувала попрацювати над створенням інтегрованої програми навчання казахських студентів.
Сторони обговорили напрями співпраці щодо можливості отримання подвійних дипломів (3 + 1; 2 + 2); підготовки в ФМВ студентів Вищої школи  економіки за освітніми і науковими рівнями «магістр» і «доктор філософії». Також говорили про підвищення кваліфікації казахських викладачів та можливості стажування аспірантів ФМВ в Казахстані задля дослідження Азійського регіону.
За результатами зустрічі сторони домовились обмінятись освітніми програмами та навчальними планами та запланували наступну зустріч на серпень 2021 року.
Керівництво Вищої школи економіки наголосило на важливості співпраці з Факультетом міжнародних відносин, адже вони хочуть дати якомога більше компетентностей для своїх студентів та підвищити статус своїх випускників на міжнародній арені.

 

Залишити відповідь