English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-лекція з головним експертом Женевського центру безпекової політики Філіппом Флурі

Онлайн-лекція з головним експертом Женевського центру безпекової політики Філіппом Флурі

На Факультеті міжнародних відносин відбулася онлайн-лекція зі старшим співробітником Женевського центру безпекової політики, колишнім заступником директора Женевського центру демократичного контролю над збройними силами, членом наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень, радником з питань управління та реформи сектору безпеки та розбудови миру, демократичного нагляду за сектором оборони та безпеки, за правами людини на захист та безпеку – доктором Філіппом Флурі.
Філіпп Флурі розповів про діяльність Женевського центру безпекової політики, мета якого полягає у налагодженні та підтриманні миру, безпеки і стабільності шляхом підготовки кадрів і наукових досліджень. Він відзначив важливість реформування сектору безпеки і оборони та наголосив, що кожна держава має опікуватися національною безпекою, захистом державного суверенітету, територіальної цілісності, суспільних цінностей, прав і свобод громадян.
Студенти виявили зацікавленість досвідом представника Женевського центру безпекової політики, тож після виступу Філіппа Флурі відбулась жвава дискусія. Обговорили питання міжнародної міграційної політики та атаки терористів в Європі; конфліктну ситуацію, що склалася в Афганістані та можливі шляхи вирішення спірних питань. Не оминули увагою і ситуацію в нашій країні, зокрема, говорили про ситуацію на Донбасі, важливість мирних переговорів у Мінську. Філіпп Флурі звернув увагу, що «конфлікт – це завжди зіткнення культур. Україна переживає важкі часи, і жодна країна Європи не була у такій ситуації».
На завершення зустрічі він подякував студентам за цікаві питання та зазначив, що готовий завжди відповідати на питання студентів і йому надзвичайно цікаво дізнатись думки молоді щодо безпекової політики, тож він запропонував писати йому на електронну адресу. Також він зауважив, що з нетерпінням чекає можливості приїхати в Україну та зустрітися зі студентами факультету особисто.

Залишити відповідь