English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Круглий стіл «Україна – Схід: діалог цивілізації та міжнародні відносини»

Круглий стіл «Україна – Схід:  діалог цивілізації та міжнародні відносини»

17 жовтня 2019 р. напередодні Дня працівників дипломатичної служби України Факультет міжнародних відносин провів Круглий стіл «Україна – Схід: діалог цивілізації та міжнародні відносини».

З вітальним словом до почесних гостей відомих вітчизняних та зарубіжних дипломатів звернувся Ректор Національного авіаційного університету В. Ісаєнко.

У роботі круглого столу взяли участь: Надзвичайний та Повноважний Посол, Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України В. Нікітюк; президент Українсько-Арабської Ділової Ради, доктор наук Імада Абу Алруба; Надзвичайний та Повноважний Посол, провідний науковий співробітник Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України Ю. Кочубей; керівник Інституту ім. Юнуса Емре при Посольстві Республіки Туреччина в Україні, доктор наук Ендер Коркмаза; Надзвичайний та Повноважний Посол, завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Університету менеджменту освіти НАПН України, доктор наук Є. Карташов; Голова правління Центру Української Дипломатії В. Омельченко та ін.

Декан факультету міжнародних відносин Ю. Волошин наголосив, що на сучасному етапі історичного розвитку неминуче постає необхідність у підготовці фахівців-сходознавців з метою вирішення життєво важливих проблем і потреб розвитку міжнародних відносин між Україною та державами Сходу.

У рамках роботи круглого столу відбулася презентація кафедри сходознавства, яка створена і діє з 01 вересня 2019 р. в структурі факультету міжнародних відносин. Завідувач кафедри сходознавства, доктор історичних наук, професор Туранли Фергад Ґардашкан Оглу виступив з промовою на тему: „Розвиток українського сходознавства: міжнародний контекст”.

Добавить комментарий