English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Зустріч-лекція з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнесом Гроеневальдом

Зустріч-лекція з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнесом Гроеневальдом

В онлайн-форматі відбулась зустріч-лекція з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнесом Гроеневальдом.
Андре Йоганнес Гроеневальд розповів студентам та викладачам Факультету міжнародних відносин про Південно-Африканську Республіку (ПАР), її важливі історичні дати та провів паралелі між країнами. Зокрема, він зазначив, що подібно до України, Південно-Африканська Республіка відмовилася від ядерної зброї на початку 1990-х років. Також Посол детально ознайомив з особливостями кожного регіону країни та її визначними пам’ятками.
Під час зустрічі Андре Йоганнес Гроеневальд прочитав лекцію «Можливості та перспективи торгово-економічного співробітництва Південно-Африканської Республіки та України». Посол зауважив, що ПАР має багатогалузеву структуру, з розвинутою гірничодобувною та обробною промисловістю. Країна володіє великими покладами мінеральних ресурсів, що обумовлює розвиток видобувної промисловості.
Посол зазначив, що на сьогодні в ПАР розвивається машинобудування, виноробство та інфраструктура. Удосконалюється функціонування портів, зокрема, портів Дурбан та Кейптаун. Він наголосив на важливості розвитку торгово-економічних відносин між країнами та збільшенні експортно-імпортного обороту між Україною та ПАР. Андре Йоганнес Гроеневальд також розповів про науково-технічну співпрацю країн та нагадав, що Україна запросила дослідників з ПАР до проведення спільних досліджень в Антарктиці, зокрема, з використанням можливостей нового українського науково-дослідного криголаму.
Студенти ФМВ задали Послу близько 20 запитань, чим виявили велику зацікавленість до африканської країни. Питання стосувалися видобутку мінералів в країні, візового режиму для туристів, перспектив співробітництва ПАР з Україною, можливостей Африканської континентальної зони вільної торгівлі тощо.
Завершуючи зустріч, Андре Йоганнес Гроеневальд зауважив, що підтримує ідею керівництва Факультету міжнародних відносин щодо подальшої науково-освітньої співпраці і висловив зацікавленість у проведенні в майбутньому занять зі студентами в форматі семінарів.

Залишити відповідь