English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Аудиторні заняття з професіоналами-практиками

Аудиторні заняття з професіоналами-практиками

23 вересня 2021 року відбулася зустріч українських миротворців зі здобувачами вищої освіти спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Факультету міжнародних відносин в межах навчальних дисциплін «Вступ до спеціальності «Міжнародні економічні відносини»» та «Ділові переговори у міжнародному бізнесі».

Гостьові лектори: Сергій Громов (учасник миротворчої місії ООН у Сьєрра-Леоне у 2003-2004 рр.) та Юрій Лавров (член миротворчої місії ООН у Ліберії у 2004-2005 рр.).

Сергій Громов та Юрій Лавров розповіли про особливості служби в складі контингентів ООН в Сьєрра-Леоне та Ліберії, включаючи необхідність адаптації та узгодження дій з представниками особового складу з інших країн, а також з місцевим населенням.

Гості зазначили, що головне завдання контингентів ООН в Сьєрра-Леоне та Ліберії полягало у підтримці виконання Угоди про припинення вогню, забезпечення мирного процесу; захисту персоналу ООН, об’єктів і цивільних осіб; підтримки діяльності з надання гуманітарної допомоги та допомоги в області прав людини; а також у підтримці реформи в галузі безпеки, включаючи підготовку національної поліції і формування нових, реформованих збройних сил.

Особливо цікавою була інформація, яку гості повідомили наприкінці зустрічі щодо відмінностей несення служби військовослужбовців та військових спостерігачів ООН, про рівень заробітної плати та умови служби. Гості поінформували студентів про можливості та механізм офіційного працевлаштування на службу до місій ООН.

Сергій Громов та Юрій Лавров перебували у складі місій ООН, коли в країнах Західної Африки тривали громадянські війни. У Сьєрра-Леоне збройний конфлікт між силами Центрального уряду і Об’єднаного революційного фронту тривав 11 років (1991-2002 рр.). Миротворчий контингент ООН перебував у Сьєрра-Леоне з 1999 р. до 2005 р. У Ліберії громадянська війна (друга) тривала з 1999 по 2003 рр. Миротворчий контингент ООН перебував у Ліберії з 2003 р. до 2018 р.

 

Залишити відповідь