English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

«Лікарі без кордонів» на факультеті міжнародних відносин НАУ

«Лікарі без кордонів» на факультеті міжнародних відносин НАУ

Факультет міжнародних відносин Національного авіаційного університету  за сприяння декана ФМВ НАУ, доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України  Юрія Волошина відвідали представники Місії незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» в Україні. Перед студентами виступив з лекцією голова Місії – Грігор Сімонян (Grigor Simonyan).

Зустріч була присвячена актуальній та важливій темі міжнародних відносин: «Міжнародні гуманітарні дії у ХХІ ст.». Грігор Сімонян розпочав лекцію із характеристики принципів нейтралітету, неупередженості та незалежності гуманітаризму. Поділився досвідом щодо сучасних практичних умов проведення гуманітарних місій, в яких здійснює свою діяльність організація «Лікарі без кордонів». Він підкреслив, що організація має незалежний статус та функціонує, насамперед, за рахунок меценатів і волонтерів. Завдяки цьому, бюджет організації на 95% (понад 6,3 млн донорів у всьому світі) складається з благодійних і грантових коштів, а її дії не залежать від волі держав.

Закінчуючи свій виступ Грігор Сімонян окреслив основні тренди у сфері гуманітарної діяльності на міжнародному рівні. З огляду на загострення глобальних проблем у сфері забезпеченості питною водою та продуктами харчування, екології та природних катаклізмів, виникнення нових захворювань та епідемій, а також збройних конфліктів, значення гуманітарних місій буде лише зростати. Особливо важливо в цих умовах піклуватись про найбільш незахищені категорії населення, насамперед, про дітей, їх здоров’я та освіту.

Майбутні фахівці у сфері міжнародних відносин уважно прослухали лекцію, задавали запитання та жваво обговорювали її зміст. Студентів зацікавили майбутні перспективи працевлаштування в міжнародних організаціях, зокрема гуманітарного спрямування.

Залишити відповідь