English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

На ФМВ відбулась онлайн-зустріч з японськими та індонезійськими студентами

На ФМВ відбулась онлайн-зустріч з японськими та індонезійськими студентами

На Факультеті міжнародних відносин відбулась онлайн-зустріч студентів факультету зі студентами Інституту іноземних мов Канда (Японія, Токіо). У зустрічі також взяли участь студенти Університету Буді Лухура (Джакарта, Індонезія). Це перший захід проведений в рамках розпочатої співпраці ФМВ з Інститутом іноземних мов Канда (Японія, Токіо).

Метою зустрічі, в якій в’язали участь понад 200 студентів, став обмін інформацією стосовно культури та традицій двох країн – України та Японії. Захід проводився двома мовами: англійською та японською.

З вітальним словом до студентів звернулися керівник програми Інституту іноземних мов Канда  Кіран Джуліан, який презентував історію та діяльність інституту, та заступник ректора з академічної і студентської роботи Університету Буді Лухура Гоенаван Бротосапутро.

Студенти були розподілені на невеликі групи та мали змогу напряму поспілкуватися один з одним в окремих «кімнатах» в Zoom. Вони розповіли  як організовують своє студентське життя, побут, як проводять час з сім’єю та друзями, які мають хоббі та яким місцям для дозвілля надають перевагу на вихідних. Студенти поділилися своїм досвідом, знаннями та відповіли на поставлені питання. Діалог склався інформативним та цікавим, адже це переплетення абсолютно різних, але колоритних культур.

Здобувачі вищої освіти факультету мали змогу попрактикуватись в японській та англійській мовах, отримали надзвичайний досвід, масу позитивних емоцій та домовились про наступні зустрічі в онлайн-форматі.

Студенти факультету поділились враженнями від зустрічі: Олександра Казимірова, група 304-МП: Під час зустрічі я мала змогу поспілкуватися з представниками різних культур, адже були присутні не лише студенти з Японії, але з інших країн Азії. Я вважаю, що такі заходи є справді важливими для обміну культурою, знаннями та досвідом, тому з радістю відвідала б подібні й надалі. Тим паче ми як студенти факультету міжнародних відносин, повинні знати відмінності у спілкуванні та знаходити спільну мову з представниками інших країн.

Юлія Фанта, група 305-МП: Поспілкувавшись з іноземними студентами з різних країн (Японії, Кореї, Індонезії), я отримала неабиякий досвід, практику та знання про культуру, звичаї та традиції представників країн Азії. Багато студентів висловили слова підтримки щодо сучасної ситуації в Україні. Сподіваюсь, що в найближчому майбутньому студенти нашого факультету зможуть відвідувати подібні зустрічі. Ми повинні розвивати свої навички комунікації з представниками різних країн, а тому зацікавлені у подібних заходах.

Роман Павлиш, група 304-МП:  Мені випала нагода поспілкуватись зі студентами з Японії, Кореї, Індонезії та інших країн. Організація цього заходу  була безумовно на найвищому рівні! Я в захваті від зустрічі з цікавими людьми, які розповідали про культурні особливості своєї країни, музику, традиції, їжу. Також я був в радий навчити студентів української мови, і бачити їх прогрес в найпростіших фразах. Дуже дякую за таку можливість, з нетерпінням чекаю наступної зустрічі!

 

Залишити відповідь