English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Відбулась онлайн-зустріч з Заступником Постійного представника України при Раді Європи

Відбулась онлайн-зустріч з Заступником Постійного представника України при Раді Європи

На Факультеті міжнародних відносин відбулась онлайн-зустріч з Заступником Постійного представника України при Раді Європи, кандидатом юридичних наук Віктором Нікітюком.
Декан Юрій Волошин представив спікера та зазначив, що «це відомий дипломат, науковець, відомий в Україні фахівець у сфері міжнародних відноси та захисту прав людини». Віктор Олегович багато років працював у різних міжнародних організаціях, зокрема, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Місії України при НАТО. Був  радником-посланником Посольства України в Сполучених Штатах Америки та  Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Таджикистан.
Віктор Нікітюк розповів студентами та викладачами факультету про роль Представництва України при Європейському Союзі та концепцію його роботи, про здобутки та переваги членства України в Раді Європи, механізми впливу Ради Європи на ситуацію в світі, про запровадження ембарго на нафту та санкції проти Росії та відповів на велику кількість питань від студентів. Заступником Постійного представника України при Раді Європи розповів про дорадчий орган Ради Європи з питань конституційного права – Венеціанську комісію та про її співпрацю з Верховною Радою України.
Віктор Нікітюк поділився спогадами про своє перше місце роботи та дав поради студентам на їхньому шляху у сфері міжнародних відносин. «Я порадив би використовувати кожну можливість поглиблювати свої знання, свою сферу інтересів. Будьте активними, сміливим, творчими, адже саме від вас залежить майбутнє країни. Саме молодь з сучасними поглядами, з неупередженим баченням, можете зробити так, щоб ми завжди пишались нашою Батьківщиною».
Юрій Волошин подякував Віктору Нікітюку за цікаву зустріч та зазначив, що розпочата співпраця з Постійним представництвом України при Раді Європи буде плідною. І першим кроком цієї співпраці стала можливість стажування та волонтерства у Представництві студентів факультету, які через воєнні дії наразі перебувають у Страсбурзі.

 

 

Залишити відповідь